tiistai 4. joulukuuta 2012

Weihnachtszeit

Hitsi kun sais itseään joskus niskasta kiinni, että kirjottaisi useammin niin ei tulisi näitä romaaneja tänne aina..
Tossa toissaviikonloppuna kävästiin Hannoverissa, mutta se reissu kusi vähän siihen, että meidän International Officen ihanat rakkaat ystävämme ostivat meille väärät liput, joten meidän oli pakko sitten matkustaa takaisinkin päin samassa porukassa, minkä takia meillä oli vain yksi tunti vapaa-aikaa siellä Hannoverin päässä (ehdittiin siis kyllä sellanen pieni kaupunkikierros tehdä, mutta siellä olisi pitänyt olla myös aikaa shoppailla koska PRIMARK!). Hannover ei ollut mitenkään älyttömän jännittävä paikka, mutta toisaalta nyt varmasti jo paljon jännittävämpi, koska joulumarkkinat alkoivat viime maanantaina ja joulumarkkinat on aina jännittävä asia!

Glögiä!!

Hannoverin söpöin pari

Patsaiden kanssa on aina pakko vähän pelleillä :)

Pull my finger!

Näin paljon Katsua kiinnosti meidän kaupunkikierros !

Täällä Bielefeldissäkin kun näin ekan kerran joulukuusen toissaviikolla rakentumassa tuolla keskustassa olin jo ihan joulufiiliksissä, vaikka täällä ei oo edes lunta, sataa vaan ja plussan puolella ollaan ja nurmi on vihreetä.
Siinä se oli tulossa!!
 Täällä Saksassa tosiaan joulua juhlitaan oikein perusteellisesti, minkä takia joulumarkkinatkin aukeavat jo viikkoa ennen ensimmäistä adventtia ja ovat auki aina joulun jälkeiselle viikolle asti. Siinä ehtii muutamat Glühweinit käydä tuolla torilla juomassa siinä ajassa! Ei mutta minun mielestäni se on kyllä kivaa, koska joulumarkkinat tekee tästä kaupungista ainakin tosi kauniin ja paljon eläväisemmän (aina on paljon ihmisiä pyörimässä tuolla keskustassa) ja toisaalta, kun joulun juhlimisen aloittaa näin ajoissa niin ne muutamat päivät ei olekaan niin stressaavia, kun tätä joulutunnelmaa on ehtinyt pumpata itseensä jo riittävän pitkään. Jouluhan on vain kerran vuodessa ja kun siitä ei kuitenkaan pääse eroon, niin sama kai sitä on sitten juhlia oikein olan takaa?

Siispä oltiin tosiaan jo avajaispäivänä vähän pyörimässä joulumarkkinoilla niinkuin asiaan kuuluu :)

Katsu, Dilyana, Emily, Aini ja Henri



Saatiin joulupukilta ilmaiset Lebkuchenit!!!
Koska täällä aina välillä on sellaisia viikkoja, joilla toivoisi, että vuorokaudessa olisi enemmän kuin 24 tuntia (jotta nukkumiseen jäisi enemmän kuin 4 tuntia aikaa, koska se on yleensä se aktiviteetti, josta herkästi alkaa karsia), tahtoisin esitellä teille uuden parhaan ystäväni:

Fritz-Kola
 Kahvia kokiksen muodossa siis! Kuten monet saattavat luulla, oikea kokis ei tosiaan sisällä kuin kofeiinia aromina. Tämä limu sen sijaan sisältää kofeiinia siinä missä kahvikin. Eikä kuivata niinkuin kahvi ja sitä saa vielä sokerittomana. Täydellistä!

Käytiin myös toissa viikolla WoBu-ravintolassa, jossa oli aika jännä käytäntö. Siellä tilattiin ja maksettiin kaikki ensin kassalla, josta sai tuollaisen ihme kiekon, jonka kanssa mentiin sitten pöytään ja se kiekko alko väristä ja välkkyä, kun ruoka oli haettavissa kassalta! Oli siistiä. Ja oli hyvää. Mutta ei siltikään erityisen halpaa :( Oon huomann, että täällä on yllättävän samat hinnat kuin Suomessa ravintoloissa - varsinkin alkoholittomat juomat joskus vähän yllättää!

Nyt sitä ruokaa saa!

 Viime viikko meni tosiaan urheillessa ja viikonloppuna vietettiin sitten mukavaa Andreasnachtia eli puolalaista tyttöjeniltaa yhdessä ihanien Erasmus-tyttöjen kanssa. Selvitettiin mm. minkä nimisiä meidän tulevat miehet tulevat olemaan ja kuka meistä menee ensimmäisenä naimisiin! Illan jälkeen käytiin myös vähän tanssahtelemassa Café Europassa ja oli kivaa :)

Mulla on tässä pitkään ollu jo ongelma, että mun kengät hajoo käsiin (tai jalkoihin), koska oon kävelly täällä ihan älyttömän paljon ja koska ne on oikeesti itseasiassa aika vanhat kengät (mietin tässä, että ehkä 3 vuotta sitten ostetut). Taas näitä ensimmäisen maailman ongelmia, mutta mulla ei oikeesti oo aikaa käydä etsimässä itselleni uusia kenkiä! Kävin toissaviikolla tunnin verran koluamassa kaksi kenkäkauppaa läpi ja tässä on tulos:

Ihan kivat on joo ja oli halvatkin, mutta ei noilla kyllä kävellä. Eikä varsinkaan jos vettä tulee yhtään. Eli gut gemacht Marianna, todella hyödylliset kengät tähän ilmastoon!! Mutta on ne nätit silti. Selailin vähän myös nettikauppoja, jos saisin uudet Babycham-lenkkarit tilattua (koska siis tosiaan hajonneista Babycham-lenkkareista on nyt kyse), mutta jotenkin kaikki ne maksaa yli 70e. Hurjaa, nuo 3 vuotta palvelleet kengät ostin 15 eurolla.
Rikoin tässä muuten myös talvitakkini vetskarin yksi päivä. Onneksi viikonloppuna ei ollut NIIN kylmä, joten pärjäsin mun bleisereillä, mutta mikä parasta, korjasin sen vetoketjun tänään IHAN ITE (okei konsultoin äitiä puhelimitse, mutta silti)!

Yliopistolla oli tässä viime viikolla sellanen juliste-kauppias. Ostin siltä pari julistetta (Game of Thrones - Winter is coming ja sitten hippibusseja), jonka johdosta pistin myös huoneeni seinäjärjestyksen uusiksi. Nyt on hieno huone minulla kyllä :)) Mutta niin, siellä olisi ollut paljon muitakin hyviä (hauskoja) julisteita, mitä oisin halunnut ostaa, mutta en viittinyt yhdestä vitsistä maksaa 6-10 euroa. Joten otin salaa yhden kuvan:


Tuohon voi ehkä samaistua about jokainen opiskelija jos korvaa tuon "drinking" sanan vaikkapa "facebook"illa. Musta on muutenkin ylipäätään tosi siistiä, kun tuo yliopisto on tollanen iso kompleksi, että siellä on joka päivä myös jottai tällästä tarjolla (siis aina jotain myyntikojuja, vähitään vohveleita jos ei muuta!). Ja nyt siellä on myös joulukuusi <3

Sitten on pakko julkaista tällainen kliseinen kuva meidän produktiivisesta viime perjantain Deutsch Intensiv-kurssilta, jossa piti kerätä yhteiseen mind mappiin, mitä tiedetään Erasmuksesta. Tuosta kurssista vinkkaan sen verran, että ei kannata kyllä B2 tasolle mennä (liian matala), eikä todellakaan jos kurssi on perjantaisin 14-18. Kenenkään ei pitäisi tehdä sitä virhettä, että valitsee (minkä tahansa) kurssin, joka on perjantaisin 14-18. 18!!! Mitä ehdit tehdä perjantaina, jos kurssi loppuu klo 18 ja esimerkiksi klo 19 pitäisi olla syömässä, bileissä tai joulumarkkinoilla? Et mitään, niinpä.


Kun ollaan tässä joulufiiliksessä, niin pidettiin tosiaan viime torstaina myös jouluaskartelu/leipomisilta. Tein piparitaikinaa IHAN ITE ja oli muuten HYVÄÄÄÄÄÄ. Tosin nyt oon saanu vähäks aikaa taas tarpeekseni siitä, kun sai sitä taikinaa taas kolmisen tuntia syyä siinä leipoessa. Mulle jäi tosin niin paljon siirappia ja mausteita yli, että saa nähdä ehtisinkö tässä vielä esim. ens viikolla tehdä toisen taikinan. Oon huomannu, että itseasiassa piparit on ihan hyviä, kun ei oo muuta makeeta tarjolla.


Ongelma oli se, että meidän ainoa piparkakkumuotti oli tuo pieni sydän. Onneks lasi kelpasi tähän hätään.

Ihan kaikki ei palanu!

Vähän pittää aina myös pelleillä!

Mihaly ja ahkera askartelu

Minä en tehnyt tätä, sori.

Eniko ja valmiit pipari/lebkuchen pussit!
 Koska nyt ollaan juhlittu ja ihailtu niin paljon saksalaista joulua, niin pitihän sitä viime viikonloppuna sitten myös pyörähtää SUOMALAISISSA JOULUMYYJÄISISSÄ. Oli oikein kotoisaa, vaikka tortut ei maistunutkaan ihan täysin oikealta - suomalainen taikina on aina paljon suolaisempaa kuin saksalainen.
Tapasin siellä myös tuossa yliopiston suomenopettajan ja toivon, että tässä lähiaikoina saan ehkä tandem-parin jostain saksalaisesta, joka opiskelee suomea!


Riisipiirakka, pulla ja joulutorttu glögin kera!
 Ei Suomea ilman Ruotsia (koska muutenkin melkein kaikki asiat, mitä pidetään suomalaisina on oikeasti ruotsalaisia), joten käytiin lauantaina myös Ikeassa lihapullilla :) Aattelin ostaa ton sohvan. Oli älyttömän mukava - saattoi kyllä johtua myös siitä, että viikonloppu mentiin taas sillä 4 tunnin yöunilla, niin sohva kuin sohva tuntui mukavalta.
Emily ja Marcel ja tuleva sohvani

 Koko viikonlopun juostuani ympäriinsä tulinkin sitten kipeeksi ja olen viettänyt sunnuntain, maanantain ja tiistain istumalla kotona, jotta olisin loppuviikoksi terveenä, koska muun muassa torstaina on Nikolausfeier (kyllä, samana päivänä, kuin Suomen itsenäisyyspäivä!). Nyt ongelma kuitenki on, että koska olen istunut vain kotona, olen myös syönyt kotona, eikä minulta löydy jääkaapista tällä hetkellä muuta kuin levitettä, voita ja meetwurstia. Maitoa ei ole ollut varmaan kokonaiseen viikkoon enää (miten elänkään täällä?!) ja mehutkin join jo viikonloppuna pois. Taas joutuu lähtemään kauppaan ja raahaamaan hirveän määrän painavia asioita kotiin!

Huomenna pidän myös ensimmäisen (lyhyen) esitelmäni saksaksi (okei ei oo eka ja se on vaan harjoitus erasmus-kurssille), eikä edes jännitä. Vielä. Mutta oon kyllä hirveen tyytyväinen kun pääsen näyttelee kaikille kuvii musta (ja muista) larppaamassa! Tutkin sitä esitelmää (jonka aihe siis on larppaaminen) varten monta tuntia saksalaisia larppisivuja ja haluisin heti lähtee johonkii peliin, mutta täytyy ehkä katsoa tuossa joulun jälkeen, jos olisi joku tässä NRWn alueella :))

Oon tässä myös uuden saksalaisen ystäväni Marcelin kautta tutustunu hirveen hyvään saksalaiseen musiikkiin. Ennen kaikkea reggaeen. Iriepathie. Kuunnelkaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti