perjantai 14. joulukuuta 2012

Nur eine Woche!

12.12.12 klo 12:12      
Tämän hienon hetken vietin hienojen ihmisten kanssa :) Oli hyvin jännittävää.

Tässä välillä aina herää järkyttyneenä siihen, että joulu on oikeesti jo oven takana. Tänään oli viimenen kerta tänä vuonna muutamaa kurssia, koska ensi perjantaina olen jo lentokoneessa kohti Suomea. En uskoisi. Suomi tuntuu tällä hetkellä todella kaukaiselta unelta - ihan samalla tavalla kuin syksyllä Saksa tuntui. No, Carpe Diem on täällä ainakin onnistunut hyvin! (ja olen elänyt ilman kalenteria, niinkuin tavoitteena oli). Herään toivottavasti myös joulun jälkeen siihen, että tammikuussa on pakko alkaa tehdä hommia, koska olen parilta kurssilta (Fonetiikka + Morfologia) jättänyt kaikki "tehtävät" toistaiseksi tekemättä, koska ne vaativat niin paljon aikaa ja keskittymistä (lisäksi Fonetiikka menee niin analyyttisellä tasolla että en ole ensimmäisten luentojen jälkeen käytännössä ymmärtänyt mitään - toinen ongelma ehkä on että en ole torstaiaamuisin klo 10 ihan virkeimmilläni...). Onneksi minulla tulee muista kursseista sen verran paljon pisteitä, että jos onnistun kusemaan noiden kahden kurssin suorituksen jotenkin (molemmissa pitää osallistua Klausuriin + tehdä ne tehtävät joita en ole vielä edes vilkaissut) niin Kela kiittää vielä :) Opinnot tosin ei. Nuo on ehkä ainoita kursseja, joita saatan saada hyväksiluettua ihan oikeiden kurssien paikalle.. Onpahan tässä vielä Sommersemester sitten aikaa! Ja toisaalta tammikuussa on kaikilla muillakin niin paljon hommaa, että luulen, että aikaa opiskelulle tulee löytymään, koska kellään muullakaan ei ole aikaa tehdä muuta.

Olen ylpeä itsestäni, olen ostanut jo kaikki joululahjat/tulijaiset !! ja paketti kohti Schleswig-Holsteinia lähti jo toissapäivänä :) Kerrankin joulu ilman stressiä, kun ei edes ole mitään palautettavaa vielä ennen joulua, koska Semester ei tosiaan lopu täällä joululle. Toisaalta tyhmää, mutta toisaalta vähentää tätä joulunalusstressiä (lisää sen sijaan kyllä joulun aikaista stressiä, kun opettajat antavat sitten tehtäviä - kuten esitelmien valmistelua joululomalle).

Tapasin tässä yks päivä yliopistolla hyvin randomisti yhden saksalais-suomalaisen pojan. Oli siistiä ja on siistiä koska se oli niin innoissaan siitä, että törmäsi suomalaisiin. Puhuttiin sen kanssa muun muassa siitä, miten suomalaiset naiset jää aika herkästi tänne Saksaan (se kerto siis kun se tuntee aika paljon näitä tuplakansalaisuuksia, että monet on nimenomaan niin, että äiti on suomalainen ja isä saksalainen.. ja kaikki taisi lähteä siitä, että se kysy multa "Aiotko palata Suomeen vaihdon jälkeen" :D). Sen äiti muun muassa oli ollu täällä Au pairina ja ... Saksalaiset miehet on suomalaisten naisten suurin heikkous !

 Oon myös huomannu tässä, että kirjoitan ja puhun välillä ihan karseeta suomea ja saksa sujuu jatkuvasti paremmin ja paremmin (heihei suomi pääaineena?). Nyt tosiaan vain niitä saksalaisia kavereita hakemaan niin puolen vuoden päästä uskallan jo ehkä avata suuni joillain muillakin kursseilla kuin vain Erasmus-kursseilla (Deutsch Intensivissä oon nykyään koko ajan äänessä ku oon hävittäny pelkoni Frau Birkenhakenia kohtaan vaikka vieläkin teitittely meinaa tuottaa vähän ongelmia, koska kaikkia muita opettajia saa sinutella...).

Tänään on ensimmäinen mahdollisuus saada uusia saksalaisia kavereita, kun päätin, että menen IHAN YKSIN Taekwondon pikkujouluihin. Iiik. Vähän jännittää, että istunko siellä vaan koko illan yksin jossain nurkassa puhumatta mitään. Toivottavasti en. Nyt täytyy siis valmistautua illan koitokseen - koska oikeasti lähdin Deutsch Intensivistä 2 tuntia aikaisemmin, että ehdin vaihtaa vaatteet iltaa varten.. hehhe. Mutta, Suomi, viikko jäljellä! Pelottavaa miten nopeasti aika kuluu :S

Suomi oli edustettuna Amsterdamissa korttiseinällä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti