sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Düsseldorf und Wärme!!?

Keskiviikkona oli taas yhdet bileet yliopistolla, hengattiin sitten lopulta sosiologien ainejärjestötilassa niin pitkään, että olin viideltä aamulla kotona. Seuraavana päivänä kuitenkin ahkerasti 6 tuntia luennoilla (4 tunnin yöunilla <3) ja sen päälle vielä eläinpuistoon, koska oli vaan niin hyvä ilma (mun vaatetus on sitten ihan ylimitoitettu noissa kuvissa). Eläinpuistossa sai ruokkia itse niitä eläimiä!! Ihan huippua!

Pesukarhu ruuanhankinnassa <3
Otettiin myös muita kivoja kuvia ja leikittiin saksalais-venäläisten lasten kanssa (oltiin matkalla lomalle Venäjälle). Oli mukavaa ja päivän päätteeksi käytiin ekaa kertaa täällä syömässä Mäkkärissä! Kokeilin miltä maistuu McFlurry ja ranskikset ja se itse asiassa toimii (Sori Selja ku ollaan naurettu sulle aina!). Kaikki pitää mua nyt ihan yhtä outona ku miten outona me ollaan aina pidetty Seljaa hihhih!

Yritin pussailla Bambin kanssa

Possu!
Perjantaina sitten tosiaan juhlittiin yhden turkkilaisen Erasmus-kamulin Volkanin synttäreitä. Järkättiin sillekin yllätysbaardit ja se luuli, ettei kukaan oo tulossa juhlii sen kanssa hih (koska kaikki oli menossa launataina Düsseldorfiin). Toimi! Tällä kertaa selvisin kuitenkin kotimatkalle (tosta puolen kilsan päästä) jo kahden maita, joten kotimatkalla poikkesin sitten vielä meidän kattoterassille katselemaan tähdenlentoja (en halunnu mennä kotiin ku oli niin antisosiaalinen fiilis ja mun kämppiksellä oli synttäribileet). Näin 11! Hurjaa

Kotimatkalla kuljen tällaisen tunnelin läpi tai ohi. Ihanaa

Koulukatuni yöllä

Tyhjä kattoterassi

Opiskelija-asuntolakompleksin piha (yhden niistä)
Japanilaista ruokaa, oli muuten lämmin ku pysty istuu vielä ulkona !
Aamulla siis oikeen freesinä ja makeilla 5 tunnin yöunilla (tässä kannattaa huomata, että oon myös vieläkin vähän kipee - perjantaina en menny viimeiselle luennolle, koska oli niin huono olo, että oli pakko mennä kolmeks tunniks "päkkäreille" - poskionteloihin vähän jos koskee välillä!) kohti Düsseldorfia. Harmi vaan, että kollektiiviset suunnitelmat junassa nukkumisesta tyssäsivät siihen, että tänään oli jotain jalkapallo-otteluita jossain (vissiin Dortmundissa ainakin), niin juna oli uskomattoman täynnä ihmisiä, joten ensimmäinen tunti siellä menikin sitten seisten. Toisen tunnin aikana ei sitten enää saanutkaan unta. Kaikesta huolimatta Düsseldorfissa ei enää väsyttänyt niin älyttömästi. Käytiin pyörähtämässä elokuvamuseossa (oli ihan jepa mutta ei riittäny kärsivällisyys katella kaikkee hirveen ajatuksella) ja lähdettiin sitten porukalla (Yusuken johdolla) kohti Düsseldorfin "Japanilaista aluetta" (Immermanstrasse), koska Düsseldorfissa asuu kuulemma tosi paljon japanilaisia - sen kyllä huomasi katukuvasta (myös Cosplayaajia näkyi siellä täällä!). Siellä käytiin syömässä hyvää japanilaista nuudelikeittoa JA sen jälkeen käytiin japanilaisessa kaupassa (TAIVAS <3).


Jotain vaikeasti lausuttavaa, mikä muuten piti syödä puikoilla.
Yusuke elementissään
Lisa ja nuudelikeiton helppous
Siellä oli kaikkea mahdollista mangasta (kaikkea mahdollista mangaa mutta tosin vissiin kaikki vain japaniksi) kaikkeen tilpehööriin, japanilaiseen ruokaan ja kulttuurista kertovaan kirjallisuuteen. Mun teki mieli tyhjentää koko kauppa, mutta mulla oli vaan 25 euroa käteistä jäljellä, koska en ollut ehtinyt käydä nostamassa rahaa (Onneksi mun Sparkassen kortti tulee ens viikolla - käytiin tosiaan Cristianin avustuksella avaamassa tiistaina pankkitilit ! Oli tosi helppoa kyllä, vaikka muutamia juttuja ei meinattu tajuta aluks), joten päädyin sitten ostamaan vaan sen japaninkielisen One Piecen, joka ilmestyy Suomessa jouluna (siistiä), yhden toisen mangan japaniksi (ajattelin, että voin harjotella hiraganojen lukemista ja se makso vaan 3e), One Piece-kassin ja yhden One piece-krääsän (oisin ostanu enemmänkin jos ois ollu rahaa!).

Japania joka paikassa!

Elämä hymyilee yhdessä Luffyn ja kumppaneiden kanssa <3
Muuten ei shoppailtu, kuljeskeltiin vaan ympäri kaupunkia, mutta tuohon Japani-kauppaan aion kyllä palata vielä! Muutenkin Düsseldorfissa oli tosi paljon mielenkiintoisen oloisia kauppoja (ja iso KULT), joten pitää tehdä sinne ehkä sellainen shoppailu-eksku vielä joskus toisten, kun kerta ilmaiseksi pääsee. Tässä viime aikoina en tosiaan oo vielä oikeen päässy shoppailun makuun, ku mukavampaa on vaan hengailla Erasmus-kamuleiden kanssa ja turisteilla, mutta onneksi täällä tosiaan on nyt ollu pari päivää tällänen kesä-aalto eli +20 astetta lämmintä niin ei oo paljon lisävaatetusta kaipaillu. Nyt tosin alan olla jo kyllästyny kaikkiin vaatteisiin, mitä otin Suomesta mukaan, että kohta on pakko päästä ostelee ihan perus arkivaatteita JA myös jotakin "bilevaatteita", koska nekin kaikki on jo ainakin kertaalleen käytetty! Onneks pyykkiä tarvii pestä vasta viikon päästä (se kannattaisi kyllä ajoittaa jollekin toiselle päivälle kuin viikonlopulle, koska täällä on tasan 3 konetta kaikille 7:lle rakennukselle, niin voi olla varma että sunnuntaiaamuna ne on kaikki varattu). En kyllä tiedä, milloinka tästä nyt shoppailemaan ehtisi, koska heti kun tervehdyn tarpeeksi aion alkaa taas harrastaa liikuntaa (taekwondoo, fitnes-trainingia, zumbaa, aikidoo, korista), minkä lisäksi oon melkein joka päivä yliopistolla 10-16 ja ensi viikonloppuna mennään Bremeniin ja ainiin läksytkin pitäis joskus tehdä. Säästyypähän rahaa!
Rhein Düsseldorfissa
Tänä iltana oltiin tosiaan vielä Düsseldorfin jälkeen Emilyllä syömässä ja juomassa iltateetä. Yusuke luki meille ääneen mun ostamaa mangaa. Se oli kyllä ihan uskomattoman hauskan kuulosta (Yusuken pitäis ruveta ääninäyttelijäks). Pyysin, et se tulis lukee mulle iltasaduksi japania, se oli niin hauskan kuulosta, mutta okei senkin on pakko joskus nukkua! Oli siis oikein mukava rauhallinen "koti-ilta". Niitä täällä kaipaa ehkä suunnilleen eniten Suomen elämästä (kun siis ihmisiä ei lasketa!), koska kellään ei oikein ole sellaista mukavaa kämppää, mihin voisi kuttua ihmiset hengailemaan, koska kaikki asuu WGissä ja ne joko ei oo ihan niin hirveen "gemütlich" tai sitten kämppikset ei oo ihan samaa mieltä siitä, että iltaisin siellä olkkarissa hengaa 10 Erasmus-tyyppiä...

Huomenna sitten sushia ensimmäistä kertaa elämässä! Oikea japanilainen viikonloppu!

1 kommentti:

  1. Niiinpä, oon samaa mieltä tuosta koti-ilta-asiasta! Ja btw nuo eläimet näyttää melko nälkäsiltä ku noin innolla hamuaa ruokaa :D

    VastaaPoista