sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Erasmus-pöpö

Niin se vaan saksalainen bakteerikanta lopulta iski minuunkin. Eilen alkanut kurkkukipu muuttui päivän juoksemisen myötä järkyttäväksi tukkoisuudeksi ja tämän päivän olenkin vain yrittänyt niistää aivojani pihalle nenän kautta. En ole ainoa Erasmusporukastani, joka kärsii saman taudin kourissa, minkä vuoksi tänään ei tehty mitään yhdessä. Toisaalta yksi tällainen rauhallinen päivä kotona on varmaan ihan hyvä, sain nimittäin pestyä pyykkiä (sukat oli jo lopussa!), siivottua vessan (imuroin vessasta noin 5 hämähäkkiä seitteineen.. Pelotti että ne hyökkää mun kimppuun ku kiusaan niitä), oman huoneeni ja suihkun - oikeasti imuroin myös keittiön, mutta sen lattia on niin törkyinen, että ei sitä pelkällä imuroimisella siivota. Vein myös roskat (minusta tuntuu vieläkin pahalta, että tässä meidän WGssä ei lajitella muuta kuin pahvi - kaikki muu menee Gelber Sackiin) ja suunnittelin, että voisin myös pestä lattian ainakin omasta huoneestani (ja ehkä myös tuon keittiön), mutta kroppa ei enää antanut periksi. Päätinkin sitten yrittää tehdä kouluhommia, joista ei myöskään tullut mitään!
No, olen rankalla kädellä vähentänyt kursseja lukujärjestyksestäni, eikä viikkoni näytä enää niin pahalta, joten toivon, että ehdin myös huomenna lukea nuo 40 sivua vieraan kielen opettamismetodeista saksaksi...

Tein tänään myös ensimmäistä kertaa ruokaa täällä omalla kämpälläni. Wuhuu! (keitin siis makaroneja..) Kämppiksiä näkyi viikonlopun aikana melko vähän, mutta ilmeisesti ainakin naapurihuoneen Janina oli kotona kun minä täällä riehuin imurin kanssa klo 11 aamulla! Hän tekee yötöitä baarissa, joten ehkä hän on tottunut meluun nukkuessaan.. Toivottavasti. Tänään tänne meille muutti vielä uusi kämppis (asunnon ainoa mies!), mutta en jaksanut yrittää sosialisoitua ollenkaan (koska korvat on niin tukossa, että hädin tuskin saan selvää saksankielisestä puheesta, saatika sitten että osaisin puhua juuri nyt..).

Aloin tässä miettiä jo tulevaa ja sitä, kuinka melkein kaikki ihanat Erasmus-kaverini lähtevät tämän Wintersemesterin jälkeen takaisin koteihinsa ympäri maailmaa. Se on mielestäni jo nyt aika surullinen ajatus. Muutaman kuukauden päästä japanilaiset ovat Japanissa, unkarilaiset Unkarissa, italialaiset Italiassa... Onneksi suurin osa ihmisistä kuitenkin tulee Euroopasta, jolloin jälleennäkeminen on edes suhteellisen helppoa. Japanilaisia kavereita minulla tulee kyllä ikävä, puoli vuotta Bielefeldissä ilman Yusukea kuulostaa aika tylsältä! Toivottavasti uusi Erasmus-lasti tuo lisää siistejä tyyppejä huhtikuussa (muitakin siis kuin Jyväskylä-toverit) :)
Mutta tämä ei ehkä ole vielä kovin ajankohtainen asia murehtia (tai ei ehkä kannattaisi murehtia vielä). Vuosi ulkomailla kuulosti vielä viime tammikuussa pitkältä ajalta, mutta nyt yllättäen ajattelinkin, että tämä vuosi tulee menemään aivan liian nopeasti! Täällä Keski-Euroopassa olisi niin paljon nähtävää ja tehtävää, niin paljon ihmisiä, joiden kanssa olisi ihanaa ystävystyä (eikä vain "kaverustua"). Pelkoni hirveästä koti-ikävästä tai siitä, että vaihto tuli liian nopeasti Jyväskylään muuttamisen jälkeen tuntuvat tällä hetkellä melko turhilta. Ja kaiken tämän lisäksi Bielefeldin yliopisto on niin täynnä mielenkiintoisia kursseja, että minua harmittaa palata Jyväskylään lukemaan niitä muutamia kursseja, mitä meidän yliopistossa on varaa tarjota humanisteille. Kuolailen päivittäin ekVVstä kursseja, joita voisin ehkä kuitenkin vielä käydä (tänään löysin ainakin 2 vamppyyrikirjallisuuteen ja pedagokiikkaan liittyvää kurssia ja sitten yhden maailmanloppukirjallisuuskurssin!). Yritän hillitä itseäni ja toivon, että noita mielenkiintoisia kursseja pystyy lukemaan myös Sommersemesterillä.

Syysvärejä Bielefeldin Botanischer Gartenissa
Oli pakko laittaa edes yksi kuva tuohon, vaikka se ei varsinaisesti edes liity aiheeseen. Halusin laittaa sne tämän blogin taustakuvaksi, mutta se ei vaan suostu istumaan tähän kunnolla.. Tyhmä layout

Toivottavasti paranen pian, että pääsen muiden mukana mm. Zumbaan! Katselin myös, että Bielefeldistä löytyy tosiaankin 5 eri Taekwondo-seuraa, joten nyt valinnanvaraa on sitten niin paljon, etten osaa mennä mihinkään. Nämä kolme selvisivät kotisivukarsinnastani, nyt enää pitäisi päättään, mihinkä niistä uskaltaisi lähteä mukaan:
http://www.songokus.de/index.php?option=com_content&view=article&id=117&Itemid=58
http://www.budokan-bielefeld.de/training/erwachsene/
http://www.kobra-bielefeld.com/training.html
Tahtoisin nimittäin kuitenkin oikean taekwondoseuran reeneihin, koska yliopistoliikunnassa tarjottava taekwondo on käytännössä alkeiskurssi, koska siellä on niin paljon ihmisiä, jotka eivät ole koskaan kuulleetkaan taekwondosta. Turha kuvitella siis, että ainakaan vyöarvoissa kohottaisiin niillä reeneillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti